onsdag den 14. november 2012

Verdens bedste kanelsnegle!

De er gode, kan jeg fortælle! Det er den eneste opskrift på kanelsnegle jeg bruger nu!

Her er opskriften, som jeg har fundet på dessertunivers :)

Kanelsnegledejen:
600 g mel
200 g smør
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk
1 tsk stødt kardemomme


Remonce:
150 g smør – kan være blød eller smeltet
250 g brun farin
2 spsk kanel


Glasur:
4 dl flormelis
3 spsk vand




1. Det bedste/nemmeste når du skal arbejde med smør er, hvis du har sørget for at tage smørret ud af køleskabet lidt tid inden du skal bruge det, så det er blevet blødt. Hårdt smør kan være lidt svær at arbejde med.
2. Du tager nu alle de nævnte ingredienser og ælter dem sammen – smøret skal du dog vente lidt med.
3. Når ingredienserne er æltet sammen kommes smørret i. Du behøver ikke ælte det helt i bund – sørg blot for at der ikke er alt for mange klumper.
4. Dejen skal nu rulles ud. En nem måde er at starte med at forme dejen, så den får en kugleform. Dette kan gøres ved at folde dejen ind mod midten. Herefter laver du “4 hjørner i dejen så det faktisk peger i hver sin retning. Dernæst er det nemmest at rulle dejen ud til en stor tynd dej. Sørg for at lave den så stor du kan.
5. Remoncen skal nu fordeles ud over dejen.
6. Dejen med remoncen rulles nu sammen, så den kommer til at ligne en roulade. Herefter skæres stykker ud. Der skal blive til 16 kanelsnegle i alt. Hvis du gerne nemmere vil kunne styre, hvor mange du skærer ud, kan du starte med at skære rouladen over på midten og dernæst halvere denne og så videre.
7. Kanelsneglene kommes nu på en bradepande. Sørg for at der er nok afstand i mellem dem. Stil f.eks. 4 i hvert række. Du kan vælge at presse dem lidt flade, hvis de skal have lidt fylde og være knap så høje. Du kan vælge at pensle dine snegle med yoghurt for at give sneglene en mere brun farve og forhindre at de tørrer ud mens de bager. Kanelsneglene skal hæve i ½ – 1 time inden de puttes i ovnen.
8. Sneglene bages ved 200 grader i 15-20 minutter. Når de er let gyldne har de fået nok.
Tip: Hvis du gerne vil lave kanelsneglene ekstra luftige kan du vælge at dækken bradepanden til evt. ved at ligge en anden bradepande oven på i de første 10 minutter.


3 kommentarer:

  1. Det skader i hvert fald ikke ;) God fornøjelse :)

    SvarSlet
  2. tjek min bage blog
    www.amaliesbageblog.blogspot.dk
    og min youtube kanal
    amalie krak

    SvarSlet