Bananmuffins med pebermynteglasur
Jeg har haft hjælper på i køkkenet i dag, nemlig den "bette" knægt herhjemme.
Vi har bagt bananmuffins med chokolade i, og ovenpå pebermynteglasur.
Opskriften har jeg fra bloggen slagtenhelligko :)
Bananmuffins: Antal: 12
50 g. smør eller margarine
1 1/2 dl. sukker
1 æg
4 spsk. mælk – eller mælk til dejen er tilpas lind
2 1/4 dl. hvedemel
1½ tsk. vanillesukker
1½ tsk. bagepulver
2 modne bananer -gerne meget modne
Chokolade – mørk eller hvid
(Jeg plejer også at putte kanel i, smager rigtig godt!)
Fedtstoffet smeltes i en gryde. Pas på det ikke bliver mørkt.
Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse.
Bananerne moses og vendes i dejen.
Bagepulver og vanillesukker tilsættes melet.
Alle ingredienserne røres sammen, til en smidig dej. Suppler med mælk, hvis den viser sig at være for tør. Den skal være tyktflydende.
Muffinsformene fyldes med 2/3 af dejen – og bages i en 225 graders varm ovn, ca. 10 min. (ca. 190 grader i en varmluftsovn)
(Jeg giver dem 12-13 minutter)
Så lavede jeg en glasur af: Flormelis, vand, og pebermynte essens fra Dr Oetker, og ligeledes pynt fra Dr Oetker. Spændende sammensætning, som smager godt!
Lige et billede af en knægt, som er i semi julehumør :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar